28 Ocak 2012 Cumartesi

B- Şeytansal İletilerinin Mahiyeti ve Tanınması:

B- Şeytansal İletilerinin Mahiyeti ve Tanınması:

Yukarıda zaman zaman açıklamış da olsak şeytansal
yasanın iletilerin mahiyeti ile onun tanınma yollarını kasacık da olsa derli toplu bir şekilde burada açıklamak gereğini duyuyorum ki onu iyi tanıyalım ve mümkün mertebe eskilerin deyimiyle o zarfları, yani söz konusu  o virüssel kederin iletilerini açmayalım.
             Bu yasanın  aklımıza, yada fikrimize sıklıkla düşen iletileri genellikle nefsimize hoş gelen iletilerdir. Ne var ki bu iletiler genellikle pek de meşru olmayan, hatta nihai olarak benliğimize zarar verecek hoşluk ve mahiyetteki iletilerdir; fikirlerdir. Bu türden iletileri genellikle aklımız ve vicdanımız onaylamaz. Tabii ki körelmemişlerse…!
            Halbuki bize iletiler sadece şeytan dediğim virüssel yazılmadan gelmez. Her an ileti bombardımanına tutuluyoruz. Bunların çoğu Rahmani, yani doğrudan doğruya Allah’tandır. Bu türden iletileri açmak ve onlara uymak insanı yüceltir, nihai ve gerçek kurtuluşa iletir. Bunların dahi bilinmesi, ve virüssel yasadan ayırt edilmesi hiç de zor değildir. Bu türden iletiler nefsimize hoş gelmese de aklımıza, fikrimize ve ruhumuza  uygun olurlar. Bilimsel bilgi ve genel ahlakla uyumlu olurlar. Vicdanımızı ve ruhumuzu rahatlatıp beslerler.  Tabii ki körleşmiş akıllar ve vicdanlar ile nefis ve şeytana esir verilmiş ruhların bunu ayırt etmesinde güçlükler vardır, lakin imkansız da değildir.
            Bu hususta verdiğim açıklama, gerek şeytansal yasadan, gerekse rahmandan gelen iletileri tanıyıp ayırt etmemize yarayacak çok önemli ve ciddi bir formüldür. Bu formülü kullanarak, şeytan adlı virüssel yazılımın etkilerinden kendimizi rahatlıkla korur, Rahmani iletilerden ise bolca yararlanır, bolca nimetlenerek gerçek başarı ve gerçek mutluluğa doğru yürüyebiliriz. Ve yürüyelim inşallah..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder