28 Ocak 2012 Cumartesi

F- Nasıl Doktor Olunur.?

F- Nasıl Doktor Olunur.?
           
Burada sizlere, bir ad koyma, yani lakap kazanma hikayesi anlatmak isterim ne demek istediğim daha iyi anlaşılmış olsun:
            Köyümüzde bizim de yakın akrabamız olan, adı Mustafa da olsa; kendisine “Tokdur (Doktor)” dediğimiz bir emmimiz vardır. Gençliğinde kendisi ile oğlan kardeşi olan Ahmet Ali Amca’nın bir hasmı vardır. Günlerden bir gün, oğlan kardeşiyle birlikte tarlada çift sürerlerken hasımlarını bir yerde yalnız olarak kıstırmışlar. Onu taş - taşa bir güzel dövmüşler. Hasımları yere yığılmış. Bu arada Mustafa Emmi, eğilip hasımlarının durumunu kulaklarıyla dinlemiş. Ölüp ölmediğini kontrol etmiş.
           Bir de ne görsün? Hasımları hala soluk olmakta. İşte o zaman kardeşine dönerek:
           ”Fur (vur) ulan Ahmet Ali, bu adam daha ölmemiş” demiş. Fakat kardeşi Ahmet Ali Amca artık vurmamış. Abisine de vurdurtmamış. Böylece, hasımları da ölmemiş.! Bu olay duyulmuş.
Mustafa Emmim tarafından; “Hasımlarının henüz ölmemiş olduğunun anlaşılmış olması” nedeniyle kendisine: “Tokdur” (Doktor) lakabı verilmiştir. Bu küçücük hikayeden de anlayacağımız gibi hem yukarıda hem de hemen şimdi aşağıda açıklayacağımız görüşler daha iyi anlaşılmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder