28 Ocak 2012 Cumartesi

KADER VARDIR AMA ALIN YAZGISI DEĞİLDİR..!

             KADER VARDIR AMA
ALIN YAZGISI DEĞİLDİR..!

            Kader konusuyla ilgili olarak ve özellikle alın yazgısı, daha doğrusu ta ezelden yapılan yazgılardan (kaderleme, ölçü, ayar, yazılım) hepsinin bireysel olarak ve mutlak manada başa geleceği şeklindeki algımızda yanlış ve eksiklikler vardır. Bu algı elbette hepimizi etkilemektedir.
Ancak konu algının yanlışlığı özellikle toplumsal ve dinsel hayatımızı olumsuz manada etkilemektedir. Bu durum muhakkak ki çok ciddi sapma ve sapkınlıklarla, sosyal ve bireysel manada kördöğüşü, yozlaşma ve çürümelere, zemin oluşturmaktadır. Netice olarak da dünya gurbetinin vekilileri sıfatıyla  perişan olmaktayız. Çünkü hayatımızın bir çok alanını belki de temelini bu algıya göre şekillendirmekteyiz. O nedenle konunun doğru algısı çok önemlidir. İşin esası, “eşyanın tabiatı” kavramında gizlidir. Yani güneş, geneşliği, ateş ateşliğini yapmaktadır. İşte “doğru kader algısı” tam da budur.! Dolayısıyla bu alanda oluşan sis perdesi de acilen ortadan kaldırılmak durumundadır.
Dolayısıyla  kitabımın bu bölümünde hem bu konunun yukarıda işaret ettiğim önemi, hem kitaptaki konuların daha anlaşılır bir hal alması için, “kader” kavramı üzerine bir kısım açıklamalar yapacağım.
Çünkü gerek diyanetin öğretisi, gerekse geleneksel öğretilerdeki “Kader” kavramı hususundaki açıklamalar çelişkili ve eksiktir. Öyleyse yukarıda saydığım vb gerekçelerle bu konuyu, biraz olsun irdelemeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder