28 Ocak 2012 Cumartesi

1- GİRİŞ

1- GİRİŞ


            Bu kitaba “Gurbetteki Vekil” adını vermişliğimizdeki kasıt insan ve insanlıktır. O C.Allah’tan gelen ve yeryüzü gurbetine düşürülerek rabbe kul, daha doğrusu vekil edilmek hususunda mecbur kılınmıştır. Bu durum yasadır. Tabiatsal ve evrensel bir yasa daha doğrucası… İşletilir, işler ve zorunlu sonuçlar ortaya çıkarır.
            Demek istiyorum ki insanlık bu hususta bir yasal zorunlulukla karşı karşıyadır. Çünkü kederlemesi yapılmıştır bu konunun.
            “Kaderleme” tabiriyle kastettiğimiz, durumun tabiatsal bir yasa olarak ortaya çıkmış, çıkarılmış ve kat’i sonuçlar veriyor olduğunu anlatmaktır.
            Buradan hareketle de bu kitapta merkezi ve ağırlıklı ünite olarak “kader” konusunu çalıştık. Bu alanda dinsel çevrelerde “cıs” edilen bazı konulara derinlemesine ve elimizden geldiğince dokunduk, farklı ve anlaşılır açıklamalar yaptık.
            Devamında ise “tövbe, şeytan, ruh, cennet, cehennem, vb. konularına da girdik. Girdik ama “kader” konusunun alın yazgısı olmadığını izah ettikten sonra ortaya çıkan bir perspektiften bakarak yaptık bunu.
Buradaki açıklamalarımızda daha ziyade Üniversite gençliğini hedef kitle olarak düşündüysek de özellikle kader ve kader’in işleyişini anlamak ve anlatmaya çabaladık. Bu konuyu inançlı, inansız, şüpheli ve şüpheci herkesçe mutlaka okuması gereken bir çalışma ortaya koyduğumuza ve bu alanda büyük bir boşluğu dolduğumuza inanıyoruz.
Umarım ki durum anlattığım gibidir durum. Ve sizlere faydalı olur bu çalışma. Ve yine umarım ki Allah zayi etmez emeklerimizi… Muhtemel hatalarımızı da affeder...
Selam, saygı, sevgi ve hakkımda hayır dualarınıza dair beklentilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder